Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни

...
Лимоновият сок е популярен заместител на оцета в зеленчукови и месни
Коментари Харесай

7 причини защо започнах да ям така лимона и какво се случи с тялото ми и здравето ми

Лимоновият сок е известен сурогат на оцета в зеленчукови и месни ястия. Съгласете се, ароматният свеж дресинг с приятна киселинност е доста по-здравословен и по-естествен. И по-пикантното трио – сол, черен пипер и лимон – са чести съставки в салати, ястия и супи.

Оказва се, че тази композиция освен усъвършенства усета на кулинарните артикули, само че се употребява и за попречване на доста болести. Простите артикули, които сигурно можете да намерите в кухнята си, ще ви оказват помощ да се справите даже с хронични заболявания .

Как да използваме лимон, сол и черен пипер

При болки в гърлото

Изцедете 1 с.л. лимонов сок и прибавете към чаша вода. Налейте там 1 ч.л. сол и 0,5 ч.л. млян черен пипер. Гаргара с тази примес 2-3 пъти дневно.

За пречистване на жлъчния мехур от камъни

Използвайте примес от 3 ч.ч. зехтин, 1 ч.ч. лимонов сок и 1 ч.ч. черен пипер всеки ден.

За гадене и неприятно храносмилане

Черният пипер е прочут като дейно средство против неприятно храносмилане и диария, а ароматът на лимон предотвратява гаденето. Ако изпитвате типични признаци, изпийте сместа от чаша вода с 1 ч.л. черен пипер и 1 с.л. лимонов сок.

Зъбобол

Смес от масло от черен пипер и карамфил ще помогне да се отървете от болката. Смесете ги в съответствие 1: 2 и мийте зъбите си 2 пъти дневно.

Кървене от носа

Ще бъде спряно от тампон, потънал в 5-6 капки лимонен сок. Поставете го в ноздрата си, с цел да спре кървенето. Този способ е добър и за облекчение на гадене и главоболие.

Лечение на стоматит

Можете да облекчите болката от заболяване и да убиете бактериите, като изплакнете устата си с разтвор на сол и топла вода. Вземете 1 супена лъжица за чаша вода. и една сол.

Отслабване

Напитка, която би трябвало да се приема заран на гладно, ще ви помогне да подобрите храносмилането и да намалите тежестта. Вземете 1 чаша топла вода, прибавете 2 ч.л. лимонов сок, 0,25 ч.ч. черен пипер и 1 с.л. пчелен мед. Лимонът и черният пипер усъвършенстват метаболизма в организма. Полифенолите, открити в цитрусовите плодове, оказват помощ за попречване на наддаването на тегло и спомагат за изгарянето на мазнини.

Можете да приготвите такива средства у дома . Не постоянно е допустимо да се одобряват фармацевтични препарати, а при леки болести въобще не е належащо. Използвайте тези елементарни съвети как да употребявате лимон, сол и черен пипер за медицински цели и посъветвайте приятелите си!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР